Noutati

Lansare de carte Lucian Strochi , in showroom-ul Auto Moldova SA


Lucian Strochi a lansat pe 8 iulie, ora 17.30, la showroom-ul Auto Moldova Piatra Neamt, volumul de aforisme "Fulg(e)(u)ratii". Primul din "Integrala de Aforisme", volumul contine 3334 de aforisme.
Lucian Strochi s-a nascut la 23 iulie 1950, in Petrosani, jud. Hunedoara, declarandu-se insa "moldovean prin adoptie". In 1974 a finalizat cursurile Facultatii de Filologie a Universitatii din Bucuresti si in 2003 a sustinut doctoratul la Universitatea "Al.I. Cuza" Iasi. A debutat in 1969 , colaborand de-a lungul timpului cu mai multe publicatii de prestigiu. Lucrarile sale cuprind si proza si poezie, piese de teatru, eseuri, aforisme, articole si recenzii. Nu poti vorbi despre proza omului de cultura Lucian Strochi fara a mentiona macar "Cicatricea"- un eveniment literar care aduna intr-un proiect dificil miturile esentiale ale universului literar romanesc, "Ultima sirena", un exercitiu de perceptive si constiinta care incadreaza fantastical in limitele unui joc intelectual, "Insula lui Isus"- o parabola pornita dintr-un alt fel de Robinson Crusoe, sfarsind prin a avea accente biblice, "Trenul de sticla` " un exercitiu de imaginatie care demonstreaza inca o data ca autorul stapaneste toate registrele limbajului artistic.
Lucrarea de referinta in poezia lui Lucian Strochi o reprezinta Ancadierul , un volum impunator in format academic, legat, care dincolo de impresia puternica generate de tinuta aparte a acestui volum, impune prin abordarile speciale a formelor de poezie, impresionand si prin dedicarea unui stil literar nou, �ancada�, celei care ii este alaturi in viata, doamna Anca Dana Strochi.
Implicarea companiei noastre in aparitia volumului de aforisme "Fulg(e)(u)ratii" a fost din start recompensata de valoarea oamenilor care ne-au trecut pragul cu aceasta ocazie. Lansarea de carte fiind realizata in showroom-ul Auto Moldova, printre masini, a beneficiat de un context cu adevarat special. Chiar daca a avut loc in practic cea mai fierbinte zi a anului, invitatii care au luat cuvantul au reusit sa acapareze atentia cu vorbe de duh si cu versuri.
Intreaga actiune a fost moderata de catre Lucian Strochi, iar despre activitatea sa au vorbit Stefan Potop - artist plastic si Viorel Nicolau, manager Libraria Cetatea Doamnei. Au recitat din creatia proprie Radu Tudorel, Dan Iacob si Mihai Hanganu.
Oaspetii prezenti au avut parte la final, de o sesiune de autografe oferita de poetul si autorul Lucian Strochi si au avut ocazia sa admire o expozitie de carti semnate de autori nemteni si tiparite la Tipografia Autograf, carti care prin bunavointa directorului Tipografiei Autograf, Cristian Diaconu, au fost donate bibliotecii Auto Moldova.
Asa cum declara autorul, dintre toate titlurile pe care le-ar putea primi, cel mai mult l-ar onora cel de "Slujitor devotat al cuvantului". Multumim frumos, am fost onorati de postura de partener in acest "proiect al cuvintelor".

Inapoi...